RTV Drenthe vier dagen live vanaf het Boerenrockfestival.

RTV Drenthe en Boerenrock slaan de handen ineen. Vier dagen lang, van 15 tot en met 18 augustus, zendt RTV Drenthe live uit vanaf het festivalterrein in Drouwenermond.


Het gaat daarbij niet om een registratie van de optredens op Boerenrock. Tijdens de vier dagen zal met name de sfeer van het festival worden overgebracht, onder meer door gesprekken met bezoekers en artiesten.


"Het is een eervolle samenwerking", zegt organisator René Boiten van Boerenrock. "Ik denk dat we elkaar op deze manier versterken." Ook Martin van der Veen, eindredacteur bij RTV Drenthe, is blij met de live-uitzendingen. "We bedienen hiermee een doelgroep die we graag willen bereiken. Het zal er vooral om draaien om het gevoel van het festival bij de mensen thuis brengen."

Meer dan een muziekevenement


In de vijftien voorgaande edities is Boerenrock uitgegroeid tot meer dan alleen een muziekevenement. Het festivalterrein op de weilanden langs de Verbindingsweg is uitgerust met kermisattracties en passend bij de rockscene wordt er naar hartenlust gecrost. Bezoekers kunnen deelnemen in klassementen van enduro, motororcross, autocross, bangerstox, autoblubbering tot trekkertrek.


De muziek op de komende editie van het Boerenrockfestival komt van onder meer Davina Michelle en Miss Montreal, die de slotacts op zondag voor hun rekening nemen. Verdere Nederlandstalige inbreng is van Jannes, Frans Bauer en Marco Schuitmaker. Het festival doet zijn naam eer aan met Mooi Wark, Bökkers, Høken met de Heinoos en de WC Experience als 'boerenrockacts'.


RTV Drenthe is op alle dagen van de zestiende editie van Boerenrock aanwezig. Vanaf 14.00 uur tot 22.00 uur komen de uitzendingen van Radio Drenthe vanuit Drouwenermond. En beelden vanaf het festivalterrein zijn overdag ook te zien op TV Drenthe.


Bron: rtvdrenthe

Nieuwsmedia die persvragen hebben of accreditatie willen aanvragen, kunnen dit doen via het contactformulier.