Niet meer zo lijp maar nog altijd rock ‘n roll!

Niet meer zo lijp maar nog altijd rock ‘n roll!


Sanne Hans alias Miss Montreal voelt zich niet alleen thuis op een groot podium, ze weet ook nog eens hoe je een gruwelijk feestje moet bouwen. Laat dat nu precies zijn wat wij doen op het Boerenrockfestival. Nu tappen we alleen geen Grolsch. Is dat een probleem voor de energieke Neerlandse pop- en rockzangeres?


Dit is de eerste keer dat je op het Boerenrockfestival staat. Had je er al eerder van gehoord? Zo ja, wat?

Niet echt, maar voel me meteen thuis met de naam.


Wat verwacht je van het optreden op het Boerenrockfestival?

Ik ben natuurlijk wat ouder nu, dus we zijn niet meer zo lijp als vroeger, maar ik verwacht dat iedereen lief is. Want ja, boeren! En ik zal ze ook wat extra’s geven wat precies bij de sfeer past!


Als je kijkt naar het genre boerenrock, wat is dan je favoriete artiest en welk nummer vind je het mooi? En waarom?

Pffff, welke niet! Van Oerend Hard tot aan Bon Jovi en Rammstein en veel jaren ‘90 dingen.


Wat is je favoriete eigen nummer? En waarom?

Moeilijke vraag! Ik heb geen favoriet nummer meer. Ik ken zo veel mooie liedjes! Maar iets wat me altijd wakker schudt en vrolijk maakt is ‘Living on a Prayer’ van Bon Jovi. Hoe je je ook voelt, je kunt het niet laten om de ohhhhhhh mee te schreeuwen, hahaha!


Welk nummer van een collega artiest / band is jouw favoriet? En waarom?

 Ik denk de nieuwe van Bizzey. Leo woon in Amersfoort, net als ik, en brengt alleen maar goede vibes en dit liedje krijg ik niet meer uit m’n hoofd en denk dat het dé hit wordt deze zomer.


Wat is de truc om het publiek mee te krijgen?

Je best doen, je publiek aankijken en de ruimte geven om met elkaar te groeien.


Wanneer is een optreden voor jou/jullie geslaagd?

Als iedereen toch meedoet, omarmt wie wil en wie wij zijn en snappen dat we echt wel denken aan het publiek en ik meer dan duizend procent geef: al negentien jaar lang. Ik kan niet slapen als ik niet m’n best heb gedaan om het voor iedereen leuk te maken.


Je bent al heel lang muzikant/artiest en schrijft al nummers op jonge leeftijd. Wat betekent muziek (maken) voor jou?

Ik stotter natuurlijk. Nu is dat okay maar vroeger was dat lastig, dus was muziek een uitlaatklep. Nu ook nog, maar nu hou ik ook erg van entertainen en alles geven wat ik heb; dat doe je niet op je slaapkamertje van twee bij twee als je vijftien bent, hahaha.


Als je geen muzikant/artiest was geworden, wat zou je dan waarschijnlijk doen? En waarom?

Ik wilde altijd lerares Frans worden of bibliothecaresse, hahaha. Nog steeds heb ik een verslaving aan taal, puzzels, boeken en films.


We hebben geen Grolsch op de tap maar Hertogh Jan. Is dat een probleem?

Dat ligt tegenwoordig altijd thuis bij ons in de koelkast. Maar ik ben nu een vrouw. Ik drink tegenwoordig cava! Geen prosecco en geen champagne, maar cava of rode wijn. Dat weten jullie, aldus een knipogende Sanne. Als ik zelf naar een festival ga, drink ik wel bier. Als het maar koud is en er prik in zit, dan ben ik al blij hoor!Miss Montreal staat op het VHC ActiFood Stage: zondag 18 augustus van 15:15 – 16:15 uur.


Nieuwsmedia die persvragen hebben of accreditatie willen aanvragen, kunnen dit doen via het contactformulier.