Kris Kross Amsterdam sluit Boerenrock 2024 af

Kris Kross Amsterdam sluit 16e editie Boerenrockfestival af.

De zestiende editie van het Boerenrockfestival vindt plaats van 15 tot en met 18 augustus. De organisatie heeft na de jubileum editie van 2023 de smaak te pakken. Het programma van het vierdaagse festival is weer groter en nog veel mooier. Vandaag is bekend geworden dat Kris Kross Amsterdam het festival in Drouwenermond gaat afsluiten en dat het festival daarom ook een uurtje langer doorgaat.


Artiesten

Het Boerenrockfestival is een van de snelst groeiende festivals in Drenthe. De organisatie heeft als doel om mensen te vermaken, te laten ontspannen en te laten genieten. Je komt als bezoeker en vertrekt als fan van het Boerenrockfestival.

Het festival programmeert inmiddels ook andere muziek stijlen dan Boerenrock en heeft een zeer gevarieerde line-up. Een groot aantal top bands in het Boerenrockgenre, zoals Mooi Wark, Bökkers, Høken met de Heinoos en de WC Experience staan op de verschillende podia. Jannes, Frans Bauer en Marco Schuitmaker zorgen voor de Nederlandstalige inbreng op het festival, waar Outsiders, La Fuente en de Beatcrooks weer actief zijn in een hele andere stijl en dan is er ook nog een Piratentent en een Oktoberfeest tent. Om voort te borduren op het succes van de jubileum editie wordt er zondags op de familiedag weer afgesloten met drie topacts. Miss Montreal, Davina Michelle en Kris Kross Amsterdam komen naar Drouwenermond. “Geweldig dat we deze drie artiesten met hun band hebben gestrikt voor ons festival”, aldus medeorganisator Roelof Timmermans, “een ticket voor de zondag kost maar €21,- , dat is met deze namen op de mainstage en al het andere vermaak een koopje” .


Vermaak

“zestien jaar geleden wilden we een leuk tentfeest organiseren voor mensen uit de omgeving. Vorig jaar kwamen ruim 50.000 bezoekers uit heel Nederland maar ook uit Duitsland en België om samen met ons vier dagen feest te vieren. Fantastisch!”  Ieder jaar zorgen voor meer beleving, meer sensatie en verrassingen.  “Je moet je als het ware vier dagen in een andere wereld wanen, een groot pretpark”.

Naast muziek is er tijdens het festival veel vertier te beleven op de kermis met attracties voor alle leeftijden. Voor iedereen die van ronkende motoren en autocross houdt, is de crossbaan the place to be. Aan de Gekkenhuisklasse, “het carnaval op wielen”, met meer dan 170 deelnemers moeten mooiere en creatievere voertuigen deelnemen. Door een verandering in het reglement denkt de organisatie dit te kunnen bewerkstelligen.  De crossdeelnemers  kunnen meedoen aan verschillende raceklassen, van enduro, motororcross, autocross, bangerstox, autoblubbering tot trekkertrek en nog veel meer. Ook voor de aller jongsten is er plek in de Leutjescross klasse of op het kinderplein waar de kids, onder professionele begeleiding, leuke dingen kunnen doen terwijl de ouders zich elders op het festivalterrein vermaken.

Nieuw dit jaar is het Benelux Championship Timbersports, competitief houthakken, bestaande uit drie bijldisciplines (Underhand Chop, Standing Block Chop and Springboard) en drie zaagdisciplines (Stock Saw, Single Buck and Hot Saw). Op vrijdag is er voor het eerst een Boerentrekkertrek en op de zaterdag is er een Autoblubbering-wedstrijd en op zondag is hiervan een demonstratie.


Kaartverkoop

De kaartverkoop is inmiddels in volle gang. Een losse kaart is al verkrijgbaar vanaf €20,- . Voor wie vier dagen feest wil vieren, is er een passe partout of een Klampingkaart. De kaarten zijn te bestellen via de website www.boerenrock-festival.nl. Voor kinderen tot twaalf jaar is de entree gratis.

Klik hier en begin met typen

Nieuwsmedia die persvragen hebben of accreditatie willen aanvragen, kunnen dit doen via het contactformulier.