15 t/m 18 augustus 2024 
 

Crossen is fun!Crossen is fun en daar draait het om bij het Boerenrockfestival! Geen wedstrijd maar gewoon voor de lol je rondjes toeren. Veiligheid gaat daarbij natuurlijk voor alles. 

Op zaterdag en zondag is de reguliere Boerenrockcross met de diverse doldwaze cross klassen.

Start Kaartverkoop 3 november om 19 uur. Dit is wat je moet weten!!


1. Voor alle klasses start de inschrijving op 3 november om 19 uur in de avond.


2.  Je ticket is inclusief MON licentie! De kosten dit jaar zijn 150 euro voor een de inschrijving en dat is dus zoals elk jaar voor 2 personen en nu ook inclusief MON licentie.


3.  Elke inschrijving voor een crossklasse bevat een deelname ticket en een rennerskwartier ticket. Je kunt dus met 2 personen naar het Boerenrockfestival, het hele weekend overnachten op het rennerskwartier en je hebt toegang tot het festivalterrein.


4. Wil je met een groep komen dan heb je bij de inschrijving de mogelijkheid om maximaal 4 extra rennerskwartierkaarten bij te kopen. Je kunt dus dan met 6 personen op het rennerskwartier staan het hele weekend en je hebt toegang tot het festivalterrein.


5. LET op: Losse rennerskwartierkaarten zijn niet te koop en enkel verkrijgbaar bij een inschrijving voor de cross


6. Kamping kaarten en dagkaarten gaan ook in de verkoop op 3 november 

Voor de Gekkenhuisklasse zijn er de onderstaande wijzigingen/aandachtspunten:

 Thema 2024: Vrij! ( geen thema dus, je mag zelf een thema uitkiezen)
 Voertuigen moeten gek, ludiek en leuk om naar te kijken zijn. Elk deelnemend voertuig beeldt een thema uit. Het thema voor 2024 is vrij.
 De meest originele deelnemers zullen overigens een mooie prijs ontvangen.
Prijzen:
1. Deelname kaart voor 2025 voor maximaal 6 personen plus 300 munten
2. Deelname kaart voor 2025 ( 2 personen) plus 200 munten
3. 100 munten


 Voor de gekkenhuisklasse geldt een snelheidsbeperking (aangegeven door de organisatie). De gekkenhuisklasse is geen crosswedstrijd en gaat niet om snelheid. Wie zich hier niet aan houdt wordt direct uitgesloten van deelname. Als je wilt crossen: schrijf je dan in voor een andere klasse.
 Elke inschrijving voor de Gekkenhuisklasse krijgt een voorlopig deelname ticket. Je bent verplicht om voor 1 februari een idee in te dienen van het te bouwen voertuig.
 Het idee, de tekening wordt gecontroleerd en goedgekeurd door de organisatie en pas daarna ontvang je de e tickets voor deelname en rennerskwartier.
 Bij aankomst op de donderdag of vrijdag word je ontvangen in het keuringsstation waar een team klaarstaat om je idee te checken met hoe het uiteindelijk geworden is.
 Voldoet je voertuig niet dan word je uitgesloten van deelname en dien je het verschil van deelname en kampingkaarten bij te betalen.


Boerenrock cross Boerenrockfestival enduro

Leutjescross

Hoe cool is dat!  Je vriendjes langs de baan en jij bent aan het scheuren over de Boerenrock crossbaan! Oma houdt haar hart vast maar jij zal het ze wel even laten zien!

Je bent tussen 6 en 12 jaar oud en je wil ook wel eens mee doen aan het Boerenrockfestival. Van papa en mama heb je een echte quad of minicrossmotor gekregen. Misschien wel van een gekke opa of oma of oom en tante? 

Voor jullie hebben we special de Leutjescross. Laat pappa of mama je inschrijven en zorg dat je de juiste beschermingsmiddelen hebt. Veiligheid is natuurlijk heel belangrijk!!


Boerenrock cross Boerenrockfestival enduro

Pubercross

Te oud voor de Leutjes en te jong voor de grote mannen en vrouwen!  Bij ons val je niet tussen wal en schip maar kun je gewoon meedoen aan de Pubercross. Vanaf 12 jaar kun je terecht in deze klasse. 


Brommercross

Je zoekt op Marktplaats of een andere tweedehands site naar een oude brommer. Een Kreidler, Yamaha, Puch of  Vespa het maakt niet uit. Maak er iets moois van, een zijspan, een rijdende badkuip of iets anders en doe mee aan de Boerenrock Brommercross.


Boerenrock cross Boerenrockfestival enduro

Motorcross

De Boerenrock motorcross, twee dagen rondscheuren op de crossbaan en 's avonds lekker feesten met je vrienden in een van de twee feesttenten. 

Het Leuke is dat je geen licentie hoeft te hebben en dat het niet uit maakt met wat voor crossmotor je mee doet. Een Enduro, een oldtimer, 50 cc , MX1 of MX2, als hij maar voldoet aan de technische eisen.

Boerenrock cross Boerenrockfestival enduro

Quadrace

Deze klasse is voor de quad rijders. Vier dagen crossen en feesten. Er wordt niet gekeken naar cilinder inhoud en een licentie is niet nodig.

Autocross

De Autocross en het Boerenrockfestival zijn al jaren aan elkaar verbonden. Er wordt gecrost in een klasse t/m 2000 cc 

Boerenrock cross Boerenrockfestival enduro

Wegmotorenklasse

Koop een oude wegmotor, knup er een paar crossbanden onder en je kunt meedoen aan de Wegmotorenklasse van het Boerenrockfestival. Zo'n racemotor op gras is toch wel iets speciaals.

 

Boerenrock cross Boerenrockfestival enduro

Gazonmaaierrace

Spectaculair en hard dat zij gaan! Deze enorm opgefokte en gemoderniseerde gazonmaaiers. Meer dan 100km per uur en een wheely is niet uitzonderlijk. Heb je zo'n racemachine of ga je er een bouwen bestudeer het reglement en geef je op.


Boerenrock cross Boerenrockfestival enduro

Rodeo klasse

Wie houdt het het langste vol, wie houdt zijn auto het langste heel?

 Dit is een waar spektakelstuk op het Boerenrockfestival. Botsauto's. Je moet een klein beetje "gestoord" zijn om mee te doen aan deze race.


Boerenrock cross Boerenrockfestival enduro

Bangerstox

De Bangerstox klasse is niet voor doetjes. Vol gas op elkaar in beuken en daarna snel zorgen dat je je auto weer in de benen krijgt voor de volgende heat. Waar rodeo rijders een beetje "gestoord"zijn zouden we niet weten wat we van deze mannen en vrouwen moeten zeggen.


Boerenrock cross Boerenrockfestival enduro

Driewielerklasse

Auto's op drie wielen waarbij het achterwiel niet in het midden zit. Dat belooft een waar spektakelstuk te worden. In 2022 voor het eerst op het programma, we gaan het beleven.


Boerenrock cross Boerenrockfestival enduro

Duo klasse

De een die geeft gas en remt de andere stuurt. Om op deze manier de snelste te zijn en je wagen ook nog heel te houden moet je goed op elkaar zijn afgestemd.


Boerenrock cross Boerenrockfestival enduro

Gekkenhuisklasse

De Gekkenhuisklasse van het Boerenrockfestival, het carnaval op wielen. We dagen julllie uit om helemaal los te gaan!

Wees creatief en bouw het. Niets is te gek en bijna alles kan. Lomp, groot, rook, rijdende schommels, rupsvoertuigen, scharnierende voertuigen en nog veel meer.  Wie maakt het mooiste voertuig?

Thema is vrij voor 2024 ( dus geen thema)

Enkel een geverfde auto's wordt niet  toegelaten! Leef je uit en kies een van deze thema's....en laat je fantasie helemaal gaan!


autoblubbering boerenrock


Autoblubbering

Dit jaar voor het eerst op het Boerenrockfestival! Op de zondag gaat we gruwelijk door de blubber.

Er kan gereden worden in diverse klassen:

- De opstapklasse

- De standaard klasse

- ( overige klassen) optioneel en op aanvraag

Reglement Autoblubbering

Bekijk hem hier

Hieronder volgen de baanregelmenten en het rennerskwartier regelment


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn